Utgivna böcker

Varmt välkommen till sidan om mitt författarskap och mina feelgoodböcker. Startskottet i min författarkarriär infann sig sommaren 2016, när jag gick en onlinekurs i självbiografiskt skrivande. Vid avslutad kurs hade jag ett första utkast av min självbiografi Barnlängtan, som gavs ut via Books on demand i februari 2020 efter många redigeringar. 

Innan jag skrev min första kristna feelgoodbok hann jag också skriva en bok om sjukdomen endometrios. Tjugo kvinnor berättar om sitt liv med sjukdomen i boken Mitt liv med endometrios

I mars 2020 vaknade jag en natt med min första skönlitterära bokidé. Kommande dag gick jag en promenad och berättelsen om Caisa började ta form på allvar. Jag antecknade i min dagbok varje gång jag fick nya idéer som drev berättelsen framåt. I oktober gav jag ut trilogin Caisas resa som innehöll tre kortromaner. Idag finns inte längre dessa böcker att köpa, men karaktären Caisa finns i min julnovellbok Ögon som tindrar i juletid.

Sommaren 2020 reste jag till Turistgården i Töcksfors. Det är där fotot här intill är taget. I Töcksfors i Värmland skrev jag min första feelgoodbok som inte är kristen. Du kan läsa mer om Slussvaktarinnan i Töcksfors här.

I februari 2021 reste jag till Håverud i Dalsland och skrev novellen Sommaren med farfar. De sistnämnda böckerna gavs ut i mars 2021.  

Det var den sommaren som mitt författarskap tog fart på allvar tack vare utgivning av feelgoodromanen Kanske vi möts igen. Jag skrev avtal med Sjöbergs förlag sommaren 2021 och boken gavs ut i april 2022.

I september 2022 meddelade förlaget att de inte hade möjlighet att ge ut uppföljaren. Jag hade precis varit på Bokmässan i Göteborg och imponerades av Whip Medias monter. Därför valde jag att ta kontakt med förlaget och i mars 2023 gavs uppföljaren ut. Möten vi aldrig glömmer är min första bok som passar att läsa av både vuxna och unga vuxna.

Jag är utbildad lärare och specialpedagog och har utarbetat en lärarhandledning till boken, samt en digital loggbok för elever i årskurs 9. Vill du läsa mer om det? Läs här.

Mina livserfarenheter

Våra livserfarenheter formar oss som människor och livet ger oss alla olika utmaningar. Min största utmaning har varit min endometriossjukdom som hindrade mig att bli mamma. Smärtan hindrade mig också från att skriva böcker. Nu är jag näst intill smärtfri sedan 2019 och vår dotter föddes sommaren 2017. Mina två största drömmar i livet är uppnådda. Bli mamma och bli författare.

Jag drömmer också om att hjälpa andra författare att utveckla och skriva klart sina manus. Sedan ett år tillbaka arbetar jag som skrivcoach. Läs mer här.

Nära utmattning

Hösten 2020 hade jag tagit på mig alldeles för mycket uppdrag, vilket ledde till kraftiga stressymptom och några vintermånader med heltidssjukskrivning. Många författare "gräver där de står", så även jag. Därför handlar, min först roman utgiven av ett förlag, om Jonna som får diagnosen utmattningssyndrom. Det är en kristen feelgoodbok som gavs ut av Sjöbergs Förlag i april 2022. Tidigare böcker är egenutgivna via Books on demand.

Det har varit en otroligt spännande och lärorik resa att samarbeta med förlagets redaktör för att färdigställa mitt manus och mitt omslag. Ellinor Wikman
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång