FEELGOODBÖCKER

Utgivna böcker

Varmt välkommen till sidan om mitt författarskap och mina feelgoodböcker. Startskottet i min författarkarriär infann sig sommaren 2016, när jag gick en onlinekurs i självbiografiskt skrivande. Vid avslutad kurs hade jag ett första utkast av min självbiografi Barnlängtan, som gavs ut via Books on demand i februari 2020 efter många redigeringar. 

Innan jag skrev min första kristna feelgoodbok hann jag också skriva en bok om sjukdomen endometrios. Tjugo kvinnor berättar om sitt liv med sjukdomen i boken Mitt liv med endometrios

I mars 2020 vaknade jag en natt med min första skönlitterära bokidé. Kommande dag gick jag en promenad och berättelsen om Caisa började ta form på allvar. Jag antecknade i min dagbok varje gång jag fick nya idéer som drev berättelsen framåt. I oktober gav jag ut trilogin Caisas resa som innehåller tre kortromaner som du kan läsa mer om här.

Sommaren 2020 reste jag till Turistgården i Töcksfors. Det är där fotot här intill är taget. I Töcksfors i Värmland skrev jag min första och hittills enda feelgoodbok som inte är kristen. Du kan läsa mer om Slussvaktarinnan i Töcksfors här.

I februari 2021 reste jag till Håverud i Dalsland och skrev novellen Sommaren med farfar. De sistnämnda böckerna gavs ut i mars 2021.  

Mina livserfarenheter

Våra livserfarenheter formar oss som människor och livet ger oss alla olika utmaningar. Min största utmaning har varit min endometriossjukdom som hindrade mig att bli mamma. Smärtan hindrade mig också från att skriva böcker. Nu är jag näst intill smärtfri sedan två år tillbaka och vår dotter föddes sommaren 2017. Mina två största drömmar i livet är uppnådda. Bli mamma och bli författare.

Jag drömmer också om att hjälpa andra författare att skriva klart sina manus och ge ut sina böcker. Du kan läsa mer om min författarutbildning här

Nära utmattning

Hösten 2020 hade jag tagit på mig alldeles för mycket uppdrag, vilket ledde till kraftiga stressymptom och några vintermånader med heltidssjukskrivning. Många författare "gräver där de står", så även jag. Därför handlar mitt nya manus om Jonna som får diagnosen utmattningssyndrom. Det är en kristen feelgoodbok som gavs ut av Sjöbergs Förlag i april 2022. Det är min första roman ges ut av ett förlag. Tidigare böcker är egenutgivna via Books on demand.

Det har varit en otroligt spännande och lärorik resa att samarbeta med förlagets redaktör för att färdigställa mitt manus och mitt omslag. Ellinor Wikman
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång